Povratak na naslovnu stranicu Proizvodnja Usluge... Reference... Kontakt sa nama...
         

 

Preduzeće GP "Granit Pesčar" AD Ljig, bavi se raznovrsnom delatnošću iz oblasti proizvodnje i ugradnje prirodnog geološkog materijala. Osnovano je 31. 11. 1952. godine. Nakon uspešno sprovedene privatizacije, preduzeće je razvrstano u grupu srednjih preduzeća, koje posluje u pet organizacionih odnosno radnih jedinica. Sedište preduzeća je u Ljigu, koji je sa svojom okolinom nadaleko poznat po dugoj tradiciji u kamenorezačkoj proizvodnji, izradi i ugradnji svih fasadnih materijala i preradi mermerisanog krečnjaka. Na površinskom kopu mermerisanog krečnjaka "Rujevac" koji se nalazi na istoimenom brdu u selu Ba, vrši se eksploatacija i obrada krečnjaka u savremenim tehnološkim postrojenjima. Drobljenjem, mlevenjem i separacijom ovde se proizvode veoma kvalitetna karbonatna punila i aditivi, koji se upotrebljavaju u hemijskoj industriji, za izradu boja i lakova, industriji tepiha i guma, putogradnji, proizvodnji stočne hrane, za kalcifikaciju zemljišta...

Poziciju lidera preduzeće je steklo u proizvodnji i isporuci visokokvalitetnog filera za putarsku privredu. Ta pozicija je građena na temeljima dugogodišnjeg iskustva uz strogo poštovanje zakona tržišta, a posebno potrebe i želje kupaca. U svojoj istoriji proizvodnja i prerada kamenih blokova obavljana je u preko sedamdeset većih ili manjih površinskih kopova (kamenoloma). U vremenu između dva svetska rata, kao i sedamdesetih godina, većina površinskih kopova u okolini Ljiga, bila je aktivna. Od poznatog ljiškog peščara, dacita Slavkovice i krečanjaka "Rujevca" - Ba izgrađen je veliki broj poznatih objekata, građevina kako u zemlji tako i u inostranstvu. Danas se u okviru preduzeća "Granit-Peščar" vrši eksploatacija u dva površinska kopa: "Ljuta stena" - Slavkovica (granit-dacit) i "Rujevac" - Ba (mermerisani krečnjak). Od poznatog i traženog "granita" ovde se proizvode blokovi ukrasnog kamena, vrši ručna obrada uz pomoć umešnih kamenorezaca, a u nizu se dalje savremenim mašinskim putem dolazi do frezovanih ploča, ivičnjaka, kocke, spomenika i raznih drugih profilisanih elemenata. Savremena fabrika za preradu mermera i granita u selu Kadina Luka je spremna da ispuni zahteve i najprobirljivijih kupaca u pogledu kvaliteta, izradi vanstandardnih elemenata i po želji raznih profilisanih elemenata. Radna jedinica "Silikolor" nalazi se u Ljigu. U ovom pogonu obavlja se izrada i ugradnja fasadnih materijala kao i građevinskih lepkova i boja za unutrašnju i spoljnu obradu zidova.

Ovi proizvodi su izuzetnog kvaliteta i veoma prepoznatljivi na tržištu zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i dobrom kvalitetu sopstvenih i uvoznih komponenti.

 

Radne jedinice:

Proizvodi:

   

     Naslovna : O nama : Proizvodnja : Usluge : Reference : Kontakt

© Granit Peščar Ljig, 2006-2010.