Povratak na naslovnu stranicu O nama... Usluge... Reference... Kontakt sa nama...
         
 

PODACI O HRANLJIVOJ I OPLEMENJIVAČKOJ VREDNOSTI ÐUBRIVA

Stepen hranljive vrednosti: Visok sadržaj kalcijuma u obliku karbonata, bez obzira na njegovu nerastvorljivost u vodi, u uslovima kisele reakcije zemljišta postepeno se rastvara i obezbeđuje dovoljne količine pristupačnog Ca za ishranu biljaka.

Procenat povećanja prinosa: Primenom KALK-a, uz potrebnu upotrebu ostalih klasičnih mineralnih i organiskih đubriva, na kiselim zemljištima mogu se prinosi povećati (u zavisnosti od gajene kulture i zatečene kiselosti zemljišta) od 10 do 60% i više. Pored povećanja prinosa, primenom ove vrste đubriva povećava se i izbor gajenih kultura na kiselim zemljištima i kvalitet biljnih proizvoda, uz smanjeni sadržaj stetnih i opasnih materija u njima.

Poboljšanje kvaliteta zemljišta: Primenom KALK-a, preko smanjenja kiselosti zemljišta, indirektno se povećava ukupni hranidbeni režim, biološke i vodno-fizičke osobine zemljišta, a smanjuje sadržaj štetnih i opasnih materija (posebno mobilni Al i teški metali). U tom smislu posebno treba istaći povećanje sadržaja rastvorljivih oblika fosfora i molibdena, korisnih mikroorganizama i obrazovanja povoljne strukture zemljišta.

EKOTOKSIČNOST I PRIRODNA SREDINA

Poštovanjem svih kriterijuma preporučene primene, predmetno đubrivo-oplenjivač neće imati negativnih posledica na ukupnu čovekovu okolinu.

 

Radne jedinice:

Proizvodi:

   

     Naslovna : O nama : Proizvodnja : Usluge : Reference : Kontakt

© Granit Peščar Ljig, 2006-2010.